A KOTÁNYI Fokhagymasó fokhagyma és a legfinomabb jódozott asztali só keveréke. A fokhagyma egy a hagymafélék családjába tartozó növény gumója, amely a világ minden táján megterem.
Az egészségben és a táplálkozásban betöltött igen jelentős szerepe miatt már 5000 évvel ezelőtt Egyiptomban és Kínában is termesztették. A délkelet-európai országokban a hagyma és a fokhagyma a legfontosabb fűszer.
A KOTÁNYI Fokhagymasót használhatjuk levesek, szószok, zöldségek, valamint különböző húsételek ízesítésére és ízük kiemelésére.
A fokhagymás só különösen jól harmonizál az olyan markáns ízű fűszerekkel, mint az oregánó, a kakukkfű és a rozmaring.
Tudta-e Ön, hogy...
...a fokhagyma az egyik legősibb fűszer? Az egészségben és a táplálkozásban betöltött igen jelentős szerepe miatt már 5000 évvel ezelőtt Egyiptomban és Kínában is termesztették.