Hozzávalók 4 személyre (8 darab):
60 dkg darált hús (marha és sertés), 1 zsemle, 1 tojás, só, zsemlemorzsa, napraforgóolaj a sütéshez, 1 csomag KOTÁNYI Mix - Fasírt fűszerkeverék
Toni Mörwald receptje:
1. A zsemlét vízbe vagy tejbe áztatjuk, majd felaprítjuk. A darált húst összekeverjük a tojással, a zsemlével, a sóval és 1 evőkanál KOTÁNYI Mix - Fasírt fűszerkeverékkel úgy, hogy megfelelően kemény állagú legyen.
2. Nedves kézzel a masszából húsgolyókat formázunk, majd kevéske napraforgóolajban kisütjük; vagy
3. a húsgolyókat sütés előtt meghengergetjük zsemlemorzsában és közepes lángon átsütjük.
Javaslat:
A fasírthoz egy teáskanál curryport adunk, így különleges íze lesz.